Parktuin

Landelijke tuinen komen oorspronkelijk uit vroegere jaren, maar zijn nu nog steeds populair. Een landelijke tuin past goed bij het Hollandse landschap. Organische vormen en een speelse indeling passen goed bij deze tuin. Ligt uw tuin in een landelijke omgeving? Laat het ontwerp daar mooi op aansluiten en houd zichtlijnen open naar het landschap. Zo geniet u ook van een fraai uitzicht naar weiland of bos. Verschillende zitjes en doorkijkjes zijn het uitgangspunt voor een mooie landelijke tuin. Is er voldoende ruimte, dan mag een gazon eigenlijk niet ontbreken. Ook een vijver en pergola passen goed in deze tuin met een landelijk karakter.
Parktuin Bilthoven
Parktuin Bilthoven

Bestrating landelijke tuin

Aan de bestrating is een landelijke tuin zeker te herkennen. Voor paden wordt vaak gekozen voor oud gebakken klinkers. Deze waaltjes zijn er in diverse kleuren, zoals grijs-zwart, paars en rood. Met getrommelde klinkers wordt het landelijke gevoel versterkt. Slingerende paden verbinden de terrassen van hardsteen of grind.

Beplanting landelijke tuin

Bij een landelijke tuin horen vaste planten. Soorten die veel worden toegepast zijn hortensia’s, hosta’s en heesters. Klimplanten zoals klimrozen en clematis staan mooi bij een pergola, schutting of tegen een oude muur. Borders in een landelijke tuin hebben meestal een speelse indeling en een natuurlijke uitstraling met veel bloemen. Dankbare bloemen zijn vrouwenmantel, klokjesbloem, salie en lavendel. Voor de omheining van de tuin of voor tuinkamers worden vaak hagen aangelegd, zoals met beuk. Het onderhouden van een landelijke tuin hoeft niet veel tijd te kosten. Kies voor grote, borders met een beperkt aantal soorten.
Parktuin Bilthoven
Parktuin Bilthoven

Ideeën voor landelijke tuinen

Een oude stadsmuur in uw tuin? Dat kan door een muur te metselen met bijvoorbeeld palissander stenen. Samen met blauweregen of klimrozen geeft dat een romantische sfeer en past bij een landelijke tuin. Met een overkapping kunt u een heerlijke zitplek creëren waardoor u ook bij minder fraai weer lang buiten kunt genieten van uw landelijke tuin.

WAAROM VAN DORRESTEIJN TUINAANLEG?

ONTDEK ONZE STERKE PUNTEN


Werken met passie

Meer dan 10 jaar ervaring met tuinaanleg


Alles wat u nodig heeft

Van tuinontwerp tot beregening


Alles in eigen hand

De modernste machines zelf in huis


Tevreden klanten

Klanten waarderen ons met een 8,9!