Nieuwe tuin

een eerste idee moet groeien
Misschien denkt u al langer, 'ik wil een nieuwe tuin'. Een nieuwe tuin kiezen, kan best lastig zijn. Wat wilt u eigenlijk met de tuin? Een tuin is tegenwoordig meer dan een stuk gras met een border en schutting eromheen. Tegenwoordig is er veel te kiezen op het gebied van ontwerp, bestrating, materialen en beplanting. Maar hoe kiest u juist? En welke tuin past bij uw huis en wensen?
Hier vindt u tips en inspiratie voor een nieuwe tuin en leest u hoe een nieuwe tuin tot stand komt.
In 5 stappen heeft u een nieuwe tuin. Wij helpen u graag daarbij.

Stap 1 Nieuwe tuin: uw wensen en tuininspiratie

Voor een nieuwe tuin kunt u zichzelf een aantal vragen stellen. Wat wilt u doen in de tuin? Bijvoorbeeld relaxen na een drukke werkdag? Buiten eten met vrienden of familie? Spelen met de kinderen? Denk ook na over het eventuele onderhoud van uw tuin en de toekomst.
Er zijn veel mogelijkheden. Stel uzelf de volgende 5 vragen voor uw tuinwensen:
  • Wat wil ik in mijn tuin doen? Relaxen, eten, zonnen, spelen met de kinderen, buiten koken?
  • Heb ik veel tijd en zin om te tuinieren of wil ik een nieuwe tuin die onderhoudsvriendelijk is?
  • Moet de tuin kindvriendelijk zijn?
  • Moet de tuin geschikt zijn voor ouderen of levensloopbestendig zijn?
  • Zijn er toekomstige veranderingen te verwachten die van invloed zijn op mijn tuin?
    Het is handig deze wensen voor een nieuwe tuin op te schrijven. Verder kunt u zich oriënteren door bij vrienden of buren de tuin te bekijken. Op internet, zoals bij Pinterest, kunt u ook zoeken naar voorbeelden om tuininspiratie op te doen. Tuin inspiratie vindt u ook bij ons.
    INSPIRATIE NIEUWE TUIN

Stap 2 Tuinplan: Schets of tuinontwerp

Met uw wensenlijstje kunnen we beginnen met het plan. U kunt alvast nadenken over een mogelijke indeling of maakt zelf een schets als tuinontwerp. Dat hoeft niet perfect te zijn. Wij kunnen u ook helpen met de schets voor een eerste tuinplan en offerte. Het is handig om daarna een tuinontwerp te hebben. Wij werken samen met verschillende tuinarchitecten, die uw wensen vertalen in een creatief ontwerp voor uw droomtuin. Zo’n tuinontwerp geeft meerwaarde doordat er nieuwe ideeën worden toegevoegd en geeft duidelijkheid bij het aanleggen van de tuin. Wilt u zien welke tuinen wij hebben aangelegd? Bij veel klanten hebben wij een nieuwe tuin mogen aanleggen, zowel strakke tuinen, landelijke tuinen als onderhoudsvriendelijke tuinen.
BEKIJK ONS WERK

Stap 3 Heldere offerte is nodig

Een belangrijke stap is de offerte voor uw nieuwe tuin. Wij maken altijd gratis en vrijblijvend een offerte voor uw tuin. Van ons kunt u een offerte verwachten waarin uw tuinwensen verwerkt zijn. De offerte is helder en gespecificeerd opgesteld. Zo ziet u de kosten voor bestrating, houtbouw, materialen apart van de arbeidskosten voor de tuin. Eventuele stelposten of opties zullen altijd worden toegelicht. Ook de BTW staat apart vermeld.
U ontvangt van ons de offerte. Vervolgens maken wij graag een afspraak om de offerte te bespreken, zodat alles duidelijk is. Eventuele wijzigingen of aanvullingen worden verwerkt. Zo is voor u en ons alles helder voordat wij aan de slag gaan met uw nieuwe tuin.

Stap 4 Tuinaanleg: hoe gaat dat?

Als u akkoord bent gegaan met de offerte, is het tijd voor om het plan voor de droomtuin te realiseren. Samen met ons plannen we een datum voor de uitvoering. Van tevoren is duidelijk hoelang het aanleggen gaat duren. Wij werken volgens het principe: “afspraak is afspraak.” Is er tijdens de tuinaanleg toch een aanpassing nodig? Dan overleggen wij dat met u.

Uit onze ervaring weten we dat in het voorjaar veel mensen na beginnen te denken over hun tuin. Met als gevolg een drukte in het voorjaar. Maar wist u dat een tuin ook prima in de winter kan worden aangelegd? Een tuin laten aanleggen gaat in 7 fasen.
LEES DE 7 FASEN VAN TUINAANLEG

Stap 5 Oplevering nieuwe tuin

Is alles naar wens verlopen? De oplevering van de tuin is klaar als alle puntjes op de ’i’ zijn gezet. Wij zijn klantgericht en willen een goed resultaat neerzetten. Tenslotte betaalt u voor het afgesproken eindresultaat. Het genieten van uw nieuwe tuin kan beginnen.

Plannen voor een nieuwe tuin? Wij denken graag met u mee over uw nieuwe droomtuin. Neemt u gerust contact met ons op voor advies en een vrijblijvende offerte.
Bel 06- 404 55 969 Sander van Dorresteijn.
Of stuur een email naar info@tuinaanleg-vandorresteijn.nl

WAAROM VAN DORRESTEIJN TUINAANLEG?

ONTDEK ONZE STERKE PUNTEN


Werken met passie

Meer dan 10 jaar ervaring met tuinaanleg


Alles wat u nodig heeft

Van tuinontwerp tot beregening


Alles in eigen hand

De modernste machines zelf in huis


Tevreden klanten

Klanten waarderen ons met een 8,9!