Minimalistische tuin

Het minimalisme in tuinontwerp is al jaren populair. Dat is niet verwonderlijk, want moderne, strakke tuinen stralen rust en eenvoud uit. Een minimalistische tuin kenmerkt zich door eenvoud in vorm en kleur. Rechthoekige vormen, sobere lijnen en een goede vlakverdeling maken deze tuinen stijlvol en bijzonder.
Door een goede balans tussen materialen en beplanting hoeft een minimalistisch vormgegeven tuin niet saai te zijn.
Minimalistische tuin Soest tuinaanleg van Dorresteijn
Betontegels tuinaanleg van Dorresteijn

Bestrating minimalistische tuin

Sobere lijnen en een mooie balans tussen materialen en planten zorgen voor spanning en dynamiek. Bij een minimalistische tuin is een strakke en heldere indeling belangrijk.
Rechte lijnen en een mooie indeling in zones zorgen voor spanning en dynamiek in de tuin. Grote tegels van beton of natuursteen doen het goed in zo’n tuin. Verder wordt grind, split of keien toegepast in een minimalistisch ontwerp. De kleuren van bestrating beperken zich veelal tot alle tinten grijs, beton en antraciet.

Beplanting minimalistische tuin

Weelderige beplanting of uitbundig bloeiende borders passen niet in deze pure stijl. In de minimalistische tuin spelen planten een ondergeschikte rol. Er wordt vaak gekozen voor een beperkt aantal soorten vaste planten of voor grote groepen grassen. Vaste planten kunnen opvallen door hun vorm.
Het kleurenpalet blijft meestal beperkt tot groenblijvers, wit en een enkele pasteltint.
Een minimalistische tuin is ook een onderhoudsvriendelijke tuin.
Gras en schutting tuinaanleg van Dorresteijn
Terras natuursteen tuinaanleg van Dorresteijn

Ideeën voor minimalistische tuin

Accessoires kunnen een minimalistische tuin een eigen uitstraling en persoonlijkheid geven. Denk aan een mooie zuil met een beeld, een megagrote plantenpot of een grote bol. Denk ook aan herhaling: plaats meerdere identieke beelden of objecten achter elkaar. Dat versterkt het effect. In een minimalistische tuin past ook een vijver of waterval. Kies wel voor een simpele vormgeving en strakke lijnen. Met bloembakken in hoogwaardig kunststof kun je de eenvoud en sobere belijning van deze tuin ook goed weergeven.

MEER VOORBEELDEN VAN ANDERE TYPE TUINEN

WAAROM VAN DORRESTEIJN TUINAANLEG?

ONTDEK ONZE STERKE PUNTEN


Werken met passie

Meer dan 10 jaar ervaring met tuinaanleg


Alles wat u nodig heeft

Van tuinontwerp tot beregening


Alles in eigen hand

De modernste machines zelf in huis


Tevreden klanten

Klanten waarderen ons met een 8,9!