Nieuwe tuin voorbeelden

Op zoek naar voorbeelden voor een nieuwe tuin? Hier vindt u inspiratie voor een nieuwe tuin met voorbeelden. Bij elke voorbeeldtuin geven wij aan wat de kenmerken zijn van deze specifieke tuinstijl. Laat u inspireren met deze voorbeelden voor een nieuwe tuin.

Moderne strakke tuin

Bij een moderne tuin horen strakke, rechte lijnen. Dat wordt grotendeels bepaald door de bestrating. Grote, vierkante tegels horen bij een strakke tuin. Ook grind en kiezels worden vaak gekozen om een strak lijnenspel te creëren. Materialen zoals steen, hout en planten wisselen elkaar af. In een strakke tuin zijn decoraties van belang. Een mooi object of betonnen zuil kan zo een stijlvolle look geven. Plantenbakken en strakke borders maken een moderne tuin compleet.
MEER VOORBEELDEN MODERNE STRAKKE TUIN

Landelijke tuin

Een landelijke tuin kenmerkt zich door een speelse indeling en organische vormen. Die passen goed bij het landelijke karakter. Zichtlijnen bij een landelijke tuin zijn bepalend en de randen van de tuin mogen langzaam overgaan in het landschap. Vaak is deze tuin vrij groot en sluit het ontwerp aan bij de omgeving met weiland, knotwilgen of water. Een landelijke tuin heeft meestal een groot terras bij het huis met strakke lijnen. De rest van deze tuin is wat losser. Ook een kleinere tuin kan prima als landelijke tuin worden aangelegd. Een vijver en groot gazon worden vaak toegepast bij een landelijke tuin. Bloemborders, leibomen en fruitbomen maken de landelijke stijl helemaal af.
MEER VOORBEELDEN LANDELIJKE TUIN

Tuin met grind

Een tuin met grind geeft een ruimtelijk gevoel. Verder zorgt grind of split voor een speels effect, vaak samen met andere bestrating zoals grote tegels of klinkers. Langs een border geeft grind een duidelijke afscheiding met andere materialen van de tuin zoals een houten vlonderterras, de bestrating en de beplanting. Grind wordt vaak gebruikt als looppad, oprit of als border. Naast grind worden ook split of kiezels gebruikt in een moderne tuin. Een mooi beeld in uw tuin met grind voegt iets persoonlijks aan uw tuin. Grind of kiezels zijn populair voor een strakke tuin en geeft de tuin een stijlvolle look. Tenslotte is een tuin met grind onderhoudsvriendelijk.
MEER VOORBEELDEN VAN TUINEN MET GRIND

Tuinen met overkapping

Met een overkapping in de tuin verleng je het buitengevoel. Ook met minder geniet u van uw tuin. Met een overkapping in uw tuin krijgt u er eigenlijk een extra woon- of eetkamer bij.
U kunt van alle seizoenen genieten.

Er is veel mogelijk in soorten en maten, materialen voor een overkapping. Afhankelijk van uw wensen kunnen wij alle soorten overkapping, kapschuur of blokhut maken. Ook een carport, fietsenoverkapping of schuur bouwen wij graag voor u in uw nieuwe tuin.
MEER VOORBEELDEN VAN TUINEN MET OVERKAPPING

Tuinen met gras

Een tuin met gras heeft een ruimtelijk effect en geeft rust. Gras is handig om verschillende delen van de tuin af te bakenen. Zo krijgt de tuin een mooi effect met verschillende kleuren.
Een tuin met gras past zowel bij een moderne strakke tuin als bij een tuin met een meer landelijke uitstraling. Bedenk goed welke functie het gras heeft: willen kinderen erop spelen of huisdieren? Een plek om er te eten of te barbecueën? Dat bepaalt het type gras en de grootte van het gazon.
MEER VOORBEELDEN VAN TUINEN MET GRAS

Minimalistische tuin

Een minimalistische tuin kenmerkt zich door een mooie, heldere indeling. Rechte lijnen en een strakke vlakverdeling geven een stijlvolle, bijzondere uitstraling.
Het kleurenpalet wordt voor een minimalistische tuin beperkt gehouden; dat creëert eenvoud en rust. Dat geldt zowel voor de gekozen bestrating als voor de beplanting.

Door het gebruik van verschillende materialen en structuren ontstaat dynamiek in de tuin. Zo voorkom je dat een minimalistische tuin saai wordt. Moderne tuinen met een minimalistische uitstraling gebruiken vaak natuurlijke materialen van hoge kwaliteit. Een beeld of ander object wordt toegepast in deze tuin voor een persoonlijke touch.
MEER VOORBEELDEN VAN MINIMALISTISCHE TUINEN