Tuin met grind

Een tuin met grind wordt tegenwoordig veel gezien. Grind of split geeft sfeer aan uw tuin en heeft een stijlvolle uitstraling. Grind past zowel bij een moderne strakke tuin, een parktuin als een tuin met een landelijke uitstraling. Grind wordt vaak toegepast bij paden en terrassen. Bovendien is grind als bestrating voor de oprit en parkeerplaats van de auto een praktische optie. Paden langs borders kunnen ook voorzien worden van grind. Naast grind wordt split en kiezels gebruikt in moderne tuinen.
Tuinen met grind -1
Parktuin aanleggen van Dorresteijn

Tuin met grind en tegels

Langs een border geeft grind een duidelijke afscheiding met andere materialen van de tuin zoals een houten vlonderterras, bestrating of beplanting. Een tuin met grind is stijlvol en ideaal te combineren met andere materialen, zoals steen, hout en beplanting. Omdat grind of basalt in zoveel kleuren en vormen voorkomt, is er altijd wel een soort die past bij uw stijl en tuin. Kiest u voor antraciet/zwart split, rood grind of liever boerengrind? Wij adviseren u graag wat bij uw wensen past.

Strakke tuin met grind

Een tuin met grind geeft een ruimtelijk gevoel en zorgt voor een speels effect. Vaak worden paden van een tuin met grind of split samen met andere bestrating toegepast, zoals grote tegels of klinkers.
Een tuin met grind is onderhoudsvriendelijk en relatief voordelig. Logisch dat deze tuinen de laatste jaren erg populair zijn. Bovendien past grind prima bij een moderne strakke tuin, een minimalistische tuin als ook bij een landelijke tuin.
Tuin met plantenbakken tuinaanleg van Dorresteijn
Tuin met grind voorbeelden tuinaanleg van Dorresteijn

Ideeën voor tuinen met grind

Combineer het grind met een mooi beeld of groot object. Dat voegt iets persoonlijks toe aan uw tuin. Ook grote kiezels of zogenaamde pebblestones zijn populair en zorgen voor een strakke tuin met een stijlvolle look. Plaats bijvoorbeeld een buitendouche, die een looppad van betonnen tegels mooi combineert met grote keien.

MEER VOORBEELDEN VAN ANDERE TYPE TUINEN

WAAROM VAN DORRESTEIJN TUINAANLEG?

ONTDEK ONZE STERKE PUNTEN


Werken met passie

Meer dan 10 jaar ervaring met tuinaanleg


Alles wat u nodig heeft

Van tuinontwerp tot beregening


Alles in eigen hand

De modernste machines zelf in huis


Tevreden klanten

Klanten waarderen ons met een 8,9!