Tuin met overkapping

Een tuin met overkapping is voor veel bewoners een wens. Met een overkapping verleng je het buitengevoel. Zo kunt u met minder weer ook heerlijk droog en beschut zitten. Eigenlijk krijgt u er met een overkapping in uw tuin een extra woon- of eetkamer bij. In het vroege voorjaar en de herfst is het daar heerlijk vertoeven in het avondzonnetje. Terwijl u er in de zomerdagen de schaduw kunt opzoeken. En met een straalkachel in de overkapping is het ook in de winter een fijne plek om te relaxen na een wandeling.
Er is veel mogelijk in soorten materiaal voor een overkapping. En natuurlijk in de afmeting. Afhankelijk van uw wensen kunnen wij alle soorten overkapping, kapschuur of blokhut maken. Ook een carport, fietsen overkapping of schuur bouwen wij graag voor uw nieuwe tuin.
Overkapping pannendak tuinaanleg van Dorresteijn
Veranda Soest tuinaanleg van Dorresteijn

Overkapping of veranda in de tuin

Met een overkapping in uw tuin of veranda zult u veel vaker en langer buiten zitten. Het verschil tussen een overkapping en een veranda is de plek waar deze staat in uw tuin. Een veranda wordt altijd aan één kant van uw huis geplaatst. Een overkapping, ook terrasoverkapping genoemd, kan vrij staan op iedere gewenste plaats in uw tuin.
Wat is de beste plaats van de overkapping? Een slimme manier is te kijken naar de stand van de zon. Als de overkapping richting de avondzon staat, pakt u de laatste zonnestralen mee. Overdag kunt u daar heerlijk in de schaduw zitten. Een overkapping biedt een andere blik op de tuin. Zichtlijnen vanaf deze plek in uw tuin zijn zeker zo belangrijk.

Tuinoverkapping op maat

Laat de overkapping aansluiten op uw tuinontwerp en huis. Zo kunt u kiezen voor verschillende stijlen die passen bij een moderne strakke tuin, of juist meer een landelijke tuin. Wij spreken graag uw wensen door en werken met goede kwaliteit materialen, zoals Douglas hout. Een overkapping in uw tuin maken wij op maat. Naast wanden van hout zijn er tegenwoordig ook wanden van aluminium en glas.
Strakke tuin met overkapping tuinaanleg van Dorresteijn
Veranda tuinaanleg van Dorresteijn

Inspiratie tuinoverkapping

De overkapping of veranda kunt u verder inrichten met een terrasheater of kachel voor de frisse maanden. Een ventilator zorgt voor verkoeling in de zomerdagen. Ook biedt een overkapping de mogelijkheid van buiten koken en eten. Een trend die zeker doorzet.

MEER VOORBEELDEN VAN ANDERE TYPE TUINEN

WAAROM VAN DORRESTEIJN TUINAANLEG?

ONTDEK ONZE STERKE PUNTEN


Werken met passie

Meer dan 10 jaar ervaring met tuinaanleg


Alles wat u nodig heeft

Van tuinontwerp tot beregening


Alles in eigen hand

De modernste machines zelf in huis


Tevreden klanten

Klanten waarderen ons met een 8,9!