Overkapping

4 seizoenen buiten genieten

Een overkapping in uw tuin zorgt voor 4 seizoenen buiten genieten Een overkapping wordt altijd door ons op maat gemaakt. In elke stijl, met keuze uit soorten materialen, functies en afwerking.

Een overkapping verrijkt uw tuin het hele jaar door. In de zomer geniet u van een extra schaduw of zon plek, afhankelijk van de gekozen plaats in uw tuin. Heerlijk buiten eten, een gezellig tuinfeest of extra lang buiten zitten tijdens een mooie zomeravond behoren tot de mogelijkheden.

Ook in de andere seizoenen of bij minder gunstige weersomstandigheden is het genieten. Met wind of regenachtige dagen zit u droog en comfortabel in uw prachtige overkapping.

Van Dorresteijn tuinaanleg geeft advies voor het ontwerp en zorgt voor de complete bouw en plaatsing van uw droomoverkapping.

Overkapping tuin

Hoe kies u een nieuwe overkapping in uw tuin?
Stel uzelf de volgende 6 vragen.

1.Welke functies gaat de overkapping krijgen?
Kortom waarvoor wilt u het buitenverblijf gebruiken? Wilt u er ’s avonds kunnen eten of in een zithoek kunnen loungen? Ruimte voor het kunnen barbecueën op een vaste plek of neerzetten van een buitenkeuken? Een speelhoekje voor de kinderen? Of misschien denkt u wel aan het creëren van een buiten-gym of laten plaatsen van een jacuzzi. Wij denken graag met u mee in het ontwerp en plaatsen van de overkapping op maat.

2.Hoe groot moet de overkapping worden?
Dat hangt natuurlijk af van uw wensen en de grootte van de tuin. Bepaal met hoeveel mensen u in de overkapping wilt zitten. Past een eettafel voor 8 personen daar? Een loungehoek voor een groot gezelschap? Een richtlijn: voor vier personen voldoet een compacte overkapping van 9 m2, dat is 3 bij 3 meter. Als u regelmatig gasten ontvangt, dan is een grotere overkapping handiger van 12 m2. Een overkapping van 4 bij 3 meter biedt plaats aan 6 tot 7 personen.

3.Welk materiaal kiest u voor een overkapping?
Als u een overkapping wilt laten plaatsen heeft u keuze uit drie materialen: hout, kunststof of aluminium. Van Dorresteijn tuinaanleg maakt overkappingen op maat van hout. Een houten overkapping heeft de meest natuurlijke uitstraling bij uw tuin en is een duurzame keuze. U kunt daarbij kiezen uit verschillende houtsoorten, waarbij Douglas en eiken veelgebruikt wordt.

4.Welke afwerking is gewenst?
Denkt u bij het kiezen voor een overkapping ook aan welke afwerking voor de muren en het plafond gewenst is. Bijvoorbeeld een houten balkenplafond met mooie robuuste palen die via een zwaluwverbinding zijn vastgezet. Of kiest u voor een gladde strakke binnenkant die modern is afgewerkt met stuc of schilderwerk. Bepaal welke delen u wilt laten aftimmeren of open laat.

5.Wat dacht u van verlichting en elektra in de overkapping?
Het is een handig om ideeën voor verlichting en stopcontacten mee te nemen bij de bouw Elektra kan dan mooi worden weggewerkt. Zo kunnen palen dienen als plek waarop lichtspots worden geplaatst. Of kan de tuinverlichting met inbouwspots of downlighters /uplighters worden geïntegreerd in het plafond of achterwand van de overkapping.
Ook het laten plaatsen van extra stopcontacten voor de BBQ, pizzaoven, heaters of ventilator is mogelijk.

Een ander idee is het creëren van een natuurlijke lichtinval in het dak  van de overkapping. Dat kan door het plaatsen van een lichtkoepel. Hiermee krijgt u een bijzondere afwerking van het plafond van de overkapping. Het dak wordt dan doorbroken door een glazen plaat of koepel.

6.Wat is het budget voor een overkapping?
Bij een nieuwe tuinaanleg wordt steeds vaker  gekozen voor het laten bouwen en plaatsen van een overkapping. Dat doen wij geheel op maat, afgestemd op uw wensen. Wij zoeken altijd naar een overkapping die past binnen uw budget.

Al deze vragen kunt u doorspreken met onze ontwerper. Hij is zeer ervaren in het vertalen van uw wensen in een perfect passende overkapping. Ook kan hij de overkapping vlekkeloos integreren in het totale tuinontwerp.

Overkapping aan huis

Een overkapping aan huis wordt altijd door ons op maat gemaakt. In elke stijl, met keuze uit soorten materialen, functies en afwerking. Waarvoor u ook kiest: van een grote overkapping, veranda, tuinhuis of luxe buitenverblijf.

We creëren voor u een prachtige plek aan huis, die volledig aansluit bij uw wensen. Alles op maat gemaakt en van alle gemakken voorzien. Laat u inspireren en maak een afspraak voor een gratis TuinAdviesgesprek.

Heeft u plannen voor een nieuwe tuin met overkapping? Graag horen wij uw wensen. Wilt u een vrijblijvende offerte ontvangen of heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op.
Bel naar 06- 404 55 969 Sander van Dorresteijn.
Of stuur een email naar info@tuinaanleg-vandorresteijn.nl

Overkapping hout

De meest populaire houtsoorten voor overkappingen zijn Douglas hout en eiken hout. Een overkapping van hout kan geheel op maat worden gemaakt. Bekijk onze projecten waar wij de complete tuinaanleg hebben gerealiseerd, inclusief het bouwen van een overkapping. Dat geeft extra inspiratie voor uw eigen buitenverblijf. Zo krijgt u een goed idee van de mogelijkheden.

Bekijk de prachtige tuinen met stijlvolle overkappingen van hout. In elke stijl, van landelijk, stoer en robuust tot minimalistisch.

Wij adviseren u graag, maken het ontwerp en bouwen de overkapping: altijd een maatwerk oplossing.

Bekijk tuinen met overkappingen >

Overkapping Douglas

Wij bouwen veel overkappingen van Douglas hout. Deze houtsoort is duurzaam en gaat jarenlang mee. Met een Douglas houten overkapping kiest u voor kwaliteit.

U kunt een Douglas overkapping op elk formaat door ons laten bouwen en plaatsen. Douglas hout is er in een traditionele houtlook met de oorspronkelijke roodachtige kleur, die langzaam vergrijsd. Maar een zwarte Douglas overkapping kan ook. Een overkapping van Douglas hout kunt u in elke kleur beitsen of schilderen.

Overkapping of veranda

Het verschil tussen een overkapping of veranda gaat over  de vraag waar deze wordt geplaatst. Los in de tuin of  vast aan de woning. Zo staat een overkapping in de meeste gevallen los in de tuin en wordt ook vaak terrasoverkapping genoemd. Zo is een overkapping een extra bijgebouw.

Een veranda is een overkapping die direct aan uw woning wordt  bevestigd. Zo bestaat een veranda net als een overkapping uit een dak met dragende palen. Een veranda is vaak ook een tuinkamer, een ruimte die tegen de woning wordt aangebouwd.

Bij van Dorresteijn tuinaanleg kunt u terecht voor een overkapping of veranda op maat. U kiest voor kwaliteit en vakmanschap.
Vraag een gratis TuinAdviesgesprek aan. Dan bespreken wij uw wensen en maken een passend ontwerp en voorstel.

Overkapping gezellig inrichten

Op zoek naar meer leefruimte? Een overkapping of veranda geeft die extra ruimte zoals u wilt en verlengt het buitengevoel.
Wij bouwen overkappingen altijd op maat. Dat betekent dat alles naar wens kan worden gerealiseerd. U kunt de overkapping naar eigen stijl gezellig inrichten. Van Boho-chic en Ibiza tot urban green en landelijk stoer. Ga helemaal los met mooie materialen als rotan, keramiek, hout en mooie stoffen. Leuke accessoires zoals kussens en kaarsen doen de rest.
Bij van Dorresteijn tuinaanleg maken wij uw plannen graag werkelijkheid.

Benieuwd naar ons werk? Wij hebben voor veel klanten de tuin met overkapping mogen aanleggen. Bekijk de verschillende voorbeelden van tuinen met overkapping die wij hebben aangelegd in Soest, Baarn, Bilthoven, Hilversum, Zeist en omstreken.

BEKIJK DOOR ONS AANGELEGDE TUINEN >

De 5 meestgestelde vragen over de overkapping

1.Wat kost een overkapping inclusief montage?

De gemiddelde prijs van een overkapping wordt inclusief montage en btw berekend. De kosten van een overkapping variëren enorm en zijn o.a. afhankelijk van de grootte van het buitenverblijf en uw wensen voor materialen en afwerking. Overkappingen worden op maat gebouwd.  De prijs van een eenvoudige overkapping start op € 2.500 en kan oplopen tot boven de € 10.000. Alles afhankelijk van uw wensen.

2.Hoe groot mag een overkapping zijn zonder vergunning?

De totale oppervlakte van de overkapping hangt af van het bebouwingsgebied.

Bebouwingsgebied                         Max. oppervlakte overkapping

Tot 100 m2                                     50 m2

Van 100 m2 – 300 m2                   50 m2 +20% van het deel groter dan 100m2

Boven 300 m2                                90m2 + 10% van het gebied groter dan 100m2

Deze oppervlaktes zijn geldig als er nog niet eerder is bijgebouwd.
Check daarom altijd de voorwaarden in uw gemeente.

3.Hoe dicht mag een overkapping bij de erfgrens staan?

Er zijn richtlijnen voor het laten plaatsen van een overkapping. Dit kan per gemeente verschillen. Check daarom de plaatselijke voorwaarden. In het algemeen geldt:

Overkapping op de erfgrens? Dan is de maximale hoogte 2 meter.

Overkapping tegen de schutting aan? In de meeste gevallen kan dit, met een maximale hoogte van 3 meter.

4.Hoeveel % van je tuin mag je overkappen?

De totale oppervlakte van de overkapping of veranda mag niet meer bedragen dan 50% van de totale oppervlakte van de tuin.

De totale oppervlakte van de overkapping hangt af van het bebouwingsgebied.

Bebouwingsgebied                         Max. oppervlakte overkapping

Tot 100 m2                                         50 m2

Van 100 m2 – 300 m2                   50 m2 +20% van het deel groter dan 100m2

Boven 300 m2                                  90m2 + 10% van het gebied groter dan 100m2

Deze oppervlaktes zijn geldig als er nog niet eerder is bijgebouwd.
Check daarom altijd de voorwaarden in uw gemeente.

5.Welk hout is het beste voor een overkapping?

Er zijn verschillende typen hout die gebruikt worden voor een overkapping. De meest gebruikte soorten hout voor terrasoverkappingen zijn Douglas of eiken hout. De keuze voor de overkapping is afhankelijk van de duurzaamheidsklasse van het soort hout, de uitstraling die u zoekt en uw budget.

 

WAAROM VAN DORRESTEIJN TUINAANLEG?

ONTDEK ONZE STERKE PUNTEN

Werken met passie

Ruim 10 jaar ervaring met tuinaanleg 


Alles wat u nodig heeft

Van tuinontwerp tot beregening


Tevreden klanten

Klanten waarderen ons met een 8,9!


Alles in eigen hand

De modernste machines zelf in huis