Tuin bestrating voorbeelden

Er is veel te kiezen als u de tuin wilt laten bestraten. Tuinbestrating geeft het lijnenspel aan van uw tuin en zorgt voor een persoonlijke uitstraling.
Hier ziet u voorbeelden van sierbestrating, zoals betonnen tegels, gebakken klinkers en natuurstenen tegels. En wij laten zien wat past bij een moderne tuin of landelijke tuin.
Een looppad of terras hoeft niet altijd bestraat te worden. Er kan ook gekozen worden voor houten vlonderplanken, grind, split of kiezels. Of een combinatie daarvan voor een speels effect.

Voorbeelden tuinbestrating moderne tuin / strakke tuin

In een moderne tuin overheersen strakke, rechte lijnen. Bestrating is daarbij heel bepalend. Vooral grote, vierkante tegels horen bij een strakke tuin. Door oud-Hollandse betonnen tegels te combineren met grind of kiezels wordt het strakke lijnenspel versterkt. De afwisseling van materialen zoals steen, hout en planten geeft dynamiek aan de tuin. Hier ziet u voorbeelden van sier bestrating die passen bij een moderne strakke tuin. Plantenbakken en strakke borders maken deze stijl compleet.

Landelijke tuin voorbeeld bestrating

In een meer klassieke tuin zijn een speelse indeling en organische vormen belangrijk. Zij versterken het landelijke karakter. Meestal sluit een landelijke tuin mooi aan bij de stijl van het huis en de omliggende omgeving. De landelijke tuin heeft vaak een ruim terras bij het huis met gebakken klinkers, eventueel gecombineerd met siertegels van natuursteen. De looppaden in deze tuin zijn vaak wat losser ingevuld met bijvoorbeeld grind als tuinbestrating.

Onderhoudsvrije bestrating

Een tuin met grind is onderhoudsvriendelijk en relatief voordelig. Bovendien geeft zo'n onderhoudsvrije tuin een ruimtelijk gevoel. Deze tuinen zijn de laatste jaren erg populair.

Grind past prima bij een moderne strakke tuin als ook een landelijke tuin. Vaak worden looppaden van een tuin met grind of split samen met andere bestrating toegepast, zoals grote tegels of klinkers. Dat geeft een speels effect. Ook de oprit en parkeerplaats voor de auto op het perceel is vaak aangelegd met grind.

Tuinbestrating voorbeelden

In tuinbestrating zijn de mogelijkheden bijna eindeloos. Hier ziet u nog meer voorbeelden van tuinbestrating. Wij adviseren u vrijblijvend welke bestrating past bij uw tuin en wensen.

Wilt u uw nieuwe tuin laten bestraten en aanleggen? Graag horen wij uw wensen voor de aanleg van uw tuin. Wilt u een vrijblijvende offerte ontvangen? Of heeft u vragen over ons werk? Neem dan gerust contact met ons op. Bel naar 06- 404 55 969 Sander van Dorresteijn. Of stuur een email naar info@tuinaanleg-vandorresteijn.nl

WAAROM VAN DORRESTEIJN TUINAANLEG?

ONTDEK ONZE STERKE PUNTEN


Werken met passie

Meer dan 10 jaar ervaring met tuinaanleg


Alles wat u nodig heeft

Van tuinontwerp tot beregening


Alles in eigen hand

De modernste machines zelf in huis


Tevreden klanten

Klanten waarderen ons met een 8,9!