Kosten nieuwe tuin

Wat kost een nieuwe tuin laten aanleggen? De kosten van een nieuwe tuin hangen uiteraard af van de grootte van uw tuin, de gekozen materialen en uw wensen. Grofweg kost een nieuwe tuin per m2 tussen € 50 en € 100. Dat zijn materiaalkosten (sierbestrating, houtwerk, gebruik van gereedschap en machines) en arbeidskosten samen. Hier geven wij een indicatie wat de verschillende onderdelen kosten van een tuin aanleggen.

Nieuwe tuin aanleggen kosten

De prijs voor het aanleggen van uw nieuwe tuin hangt uiteraard af van de grootte van uw tuin. Verder spelen keuzes voor soort bestrating, het plaatsen van schutting, veranda, of overkapping en de beplanting een belangrijke rol. Bekijk het overzicht wat de kosten voor tuinaanleg zijn.

Kosten bestrating van terras, looppaden en/of oprit

De kosten van bestrating hangen natuurlijk af van het soort siertegel of stenen dat u kiest. Zo zijn natuurstenen tegels duurder in aanschaf dan goedkopere betonnen stenen. Bestrating met tegels kost gemiddeld € 20 tot € 100 per m2. In plaats van bestraten kunt u ook kiezen voor grind, split of kiezels. Dit is een goedkopere optie dan bestraten met tegels of klinkers. Grind of kiezels in uw tuin kosten rond de € 15 per m2.

Kosten vlonder terras of houten terras

De kosten van een vlonder terras hangen sterk af van de gekozen houtsoort. Zo is vurenhout een goedkoper dan bankirai hardhout. Maar heeft hardhout een langere levensduur. Kosten van een vlonder terras liggen tussen de € 50 en € 120 per m2.