Tuinontwerp

Exclusief | Op maat | Doordacht

Bent u op zoek naar een tuinontwerper of tuinarchitect? Een goed tuinontwerp begint bij het kijken naar uw tuinsituatie en het in kaart brengen van uw wensen qua tuininrichting. In een oriëntatiegesprek kom ik graag bij u langs om uw wensen te bespreken.

Wilt u bijvoorbeeld een kind- of diervriendelijke tuin, onderhoudsvriendelijke tuin of denkt u aan een levensloopbestendige tuin? Het gaat erom dat u straks voor 100% kunt genieten van uw prachtige tuin: deze moet goed doordacht en perfect aangelegd zijn. De basis daarvan is een persoonlijk, op maat gemaakt en tijdloos tuinontwerp. Wij werken samen met verschillende top tuinontwerpers en tuinarchitecten. Voor elke stijl van modern, stoer en strak tot landelijk en romantisch. Uw wensen en smaak worden vertaald in een optimaal ontwerp voor een exclusieve tuin.
Alles perfect geregeld en aangelegd door ons.

Exclusief tuinontwerp: balans tussen lijnen en vlakken

Een tuinontwerper bedenkt een duidelijk lijnenspel en bepaalt de grote vlakken. Helemaal in balans en met spannende contrasten. Persoonlijk en met veel aandacht voor stijl en comfort. Immers: het tuinontwerp vormt de basis van een totaal nieuwe tuin en bij tuinrenovatie.

Het tuinontwerp geeft structuur en doorkijkjes in de tuin. Dat zorgt voor rust en een optimale ruimtebeleving. Daarbij zijn vormgeving (strak, rond, symmetrisch), de keuze van materialen (bestrating, betimmering) en de beplanting (kleur en textuur) belangrijke uitgangspunten. Alles voor een stijlvol tuinontwerp met eigentijdse vormgeving en een uitgekiend beplantingsplan. Zo ontstaat een exclusieve tuin voor u op maat, die tijdloos is. Een tuin waar u jarenlang van kunt genieten.

Onze passie is de totale ontzorging in het aanleggen van nieuwe en exclusieve tuinen. Van tuinontwerp, grondwerk, bestrating, het bouwen van veranda’s en overkappingen tot beregening en beplanting. Alles naar uw wens.

Tuinontwerp verlengstuk van woonstijl


De tuin wordt vaak gezien als een verlengstuk van het huis. In de woonstijlen zien we grofweg 6 stijlen. Welke woonstijl heeft u? Stoer/industrieel, Modern/ design, Landelijk/romantisch, Urban/eclectisch, Expressief/ kleurrijk of Scandinavisch/ licht?

Elke tuinontwerper heeft vaak zijn eigen stijl, zeg maar unieke handtekening. Daarom werken wij samen met verschillende toonaangevende tuinontwerpers.
Afhankelijk van uw wensen en stijlvoorkeur stellen wij een tuinontwerper of tuinarchitect aan u voor, die uw exclusieve tuinontwerp maakt. Dat is een ontwerp in 2D met daarbij eventueel een 3D impressie. Dit tuinontwerp bespreken wij met u. Na eventuele aanpassingen krijgt u het definitieve tuinontwerp.

Daarnaast verzorgen wij een beplantingsschema naar wens. Ook hierin werken wij samen met specialisten: echte plantenkenners, die een beplantingsvoorstel voor u maken. Zo weet u dat uw tuin het hele jaar door prachtig is om naar te kijken met bloemen of grassen, van het vroege voorjaar tot ver in de herfst. Vaste plantenborders worden door kleurgebruik zo zichtbaar.

MEER DAN

10

JAAR ERVARING IN TUINAANLEG

Zo werkt een deskundige tuinontwerper

Na een drukke dag is het vaak zoeken naar rust en ontspanning. Buiten zijn en in de tuin vertoeven is daar een ideale plek voor. Een perfect aangelegde tuin met genoeg zitjes en waar genoeg te zien is, begint met een goeddoordacht tuinplan.

Wilt u niet alleen met lekker weer genieten in de tuin? Met een veranda of overkapping kunt u elke dag buiten loungen en ontspannen. Zo verlengt u het vakantiegevoel. Voor het creëren van deze perfecte buitenplek voor u is, staan uw wensen centraal. Dat vormt de input voor de tuinontwerkers waar wij mee samen werken.

Daarnaast kijken wij naar de volgende punten voor een perfect tuinontwerp:
 • Afmetingen tuinoppervlakte.
 • Hoogten: verschillen bepalen het verloop en afwatering.
 • Omgeving: bomen, buren, straat, bouwjaar huis, gevelindeling.
 • Wensen voor veranda, overkapping, carport.
 • Wensen voor wellness: jacuzzi, zwemvijver, zwembad.
 • Aantal terrassen.
 • Zonligging en schaduwwerking.
 • Aanwezige materialen, bomen-beplanting en stijlelementen.
 • Kleurenpalet beplanting van ingetogen (groen, wit), met kleuraccenten tot opvallend expressief.

Checklist voor een goed tuinontwerp

Een goed doordacht tuinontwerp door een deskundige tuinontwerper of architect heeft de volgende 10 punten in zich:
 • Helder lijnenspel: diverse zichtlijnen zowel horizontaal en verticaal.
 • Balans tussen invulling van de ruimtes (groen, terras) en open ruimtes.
 • Duidelijke scheiding in “traffic” ruimtes (looppaden) en rustplekken (zitjes).
 • Speelse contrasten in materialen en beplanting.
 • Spanning tussen licht en donkere tuingedeeltes.
 • Bijzonder licht- en schaduwspel met verlichting.
 • Verrassende doorzichten of hoekjes.
 • Uitgekiend kleurenpalet: ingetogen, weelderig of met enkele opvallende kleuraccenten.
 • Toevoeging design (kunst) of luxueuze elementen (buitenhaard, wellness)
 • Gebruik van duurzame, hoogwaardige materialen
EEN NIEUWE TUIN KIEZEN IN STAPPEN
1bannermagazine

WAAROM VAN DORRESTEIJN TUINAANLEG?

ONTDEK ONZE STERKE PUNTEN


Werken met passie

Meer dan 10 jaar ervaring met tuinaanleg


Alles wat u nodig heeft

Van tuinontwerp tot beregening


Alles in eigen hand

De modernste machines zelf in huis


Tevreden klanten

Klanten waarderen ons met een 8,9!

tuinaanleg van-dorresteijn cta6